ROLMOPSOVENSCHOTEL
Koop een pot rolmopsen, draai de deksel er af en rol de rolmopsen uit tot ze uitgestrekt op de snijplank liggen.
Snijd ze eerst in lengtereepjes, daarna in blokjes en pureer ze met de staafmixer tot het een egale zilvergrauwe moes is.
Laat de gepureerde rolmopsen even rusten naast de koelkast
en begin aan het deeg.
Meng de bloem met karnemelk ,eieren, eetlepel mosterdmeel en het sap van een halve citroen door elkaar en vorm er een bal van. Laat de bal ook even rusten en verwarm de oven voor op 180 %.
Rol de deegbal op het met bloem bestoven aanrecht uit en druk er drie ronde plakken op de maat van een springvorm uit.
Vet de springvorm in en begin met een laagje deeg, dan een laagje rolmopspuree, laagje deeg, laagje rolmopspuree,
en als laatste weer een laagje deeg.
Versier de bovenste laag met snippertjes haring in tomatensaus
en geraspte kaas.
Plaats de springvorm in het midden van de oven en bak het gaar in 25 minuten.
Serveer het gerechtje met frisse salade van sinaasappelpartjes, kappertjes, overgoten met dressing van mierikswortel , 3 cm wasabipasta opgelost in wijnazijn met honing, en een ruim scheutje walnootolie..