corner
 
   zooltjes
corner
12 mei 2019 Stuur e-mail Alle gedichten bekijken van deze schrijver
Fictie / Humor / VerwarringZooltjes,Dit is geen gedicht, meer een kort verhaaltje uit het dagelijkse leven. Iets in de stijl van Simon Carmiggelt, een man van wiens stukjes ik echt kon genieten indertijd.

Gisteren ben ik aan een zitbankje begonnen voor de vrouw. Iets lager dan een stoel wordt het en ik weet zeker dat ze er heel blij mee zal zijn. Het is een verrassing, dus ik werk er alleen aan als ze niet thuis is. Waarom maak ik dat? Wel dat zal ik je nu even klaar en duidelijk vertellen.

Vrouwlief gebruikt al jaren inlegkruisjes. Wel ja, die naam staat er op het doosje, maar ik ken dat alleen als inlegzooltjes. Waarom het nu plots kruisjes is geworden in plaats van zooltjes is me een raadsel. Ach ja, de spelling verandert ook voortdurend , dus daar zal het wel wat mee te maken hebben.
Nu gaat vrouwlief al die tijd al naar het toilet om die inlegdingetjes aan te brengen of te vervangen. Ze heeft er nooit wat van gezegd, maar ik vermoed dat ze, op het toilet zittende, veel makkelijker bij haar schoenveters kan komen. We worden tenslotte ook al een dagje ouder.
Daarom dat ik nu dat bankje maak, dan kan ze dat gewoon in de zitkamer doen. Het is tenslotte toch vervelend als je een keer bezoek hebt, en je zit net lekker in een gesprek, dat je dan weeral moet onderbreken voor een toiletbezoek, terwijl je dat toilet met een goed bankje helemaal niet nodig zou hebben. Dat ben je het toch met me eens?

Nu was deze week het vrouwtje een beetje ziekjes, en daarom stuurde ze mij om boodschappen te doen. Ze had wel een lijstje voor me gemaakt, dus dat zou ik wel makkelijk even alleen afhandelen.
Nu stond er toevallig op dat lijstje ook die ++++ , dus ik kijk even waar die liggen , bezie de hele stapel eens en er valt me toch iets op. Ik denk dat is raar, straks even navragen.
Dus even later heb ik mijn hele lijstje in de kar en wiel ik naar de kassa toe. Ik heb geluk, ik kan dadelijk alles al op de band leggen, en de juf begint meteen in te scannen.
Nadat dat was gebeurd vraag ik heel beleefd, zij was dat ook tegen mij, dus ik vraag” mevrouw, nu heb ik hier voor mijn vrouw van die inlegkruisjes meegenomen. Ze is er altijd vol lof over omdat die zo goed absorberen, maar toe ik daarnet de hele stapel doorzocht vond ik alleen maar kleine maten.Zijn ze echt niet te verkrijgen in maat vierenveertig? “ “Maat vierenveertig ? “ vroeg ze meteen. “Welja, dat is mijn schoenmaat, dus veronderstel ik maar even dat die inlegkruiszooltjes dezelfde maat behoren te hebben als je schoenen, anders gaat dat toch beginnen kruipen denk ik zo “.
Welja, u begrijpt, beste lezer, dat ik na enige deskundige uitleg in de winkel ,door een vriendelijk lachende kassadame, vandaag de bestemming van het bankje enigszins heb veranderd.
Een mens is nooit te oud om wat bij te leren.

Fictief, maar je weet nooit. ;-)


- voske Abbo 1GroeneSter-

Gecontroleerd door: voske

       

   Reactie op dit gedicht
corner

voske vindt het leuk als je reageert op dit gedicht

Nog geen account bij de Gedichten-Freaks?
Vul hieronder je gegevens in om te registreren
en laat gelijk een reactie achter.

Je schrijversnaam
Wachtwoord
Wachtwoord nogmaals
E-mailadres
Los de som op:
4 keer 4 =
Bericht
Let op maximaal 499 tekens!

 


 september corner
Zondag, mei 12, 2019 22:58 Alle gedichten bekijken van deze schrijver
Een gedicht of verhaal in Carmiggelt waardige stijl om xxx bij te zetten Voske.
 
 juffie corner
Zondag, mei 12, 2019 20:44 Alle gedichten bekijken van deze schrijver
Nu nog in regenjas voorlezen op tv.🤪
 
 Anneke Bakker corner
Zondag, mei 12, 2019 20:25 Alle gedichten bekijken van deze schrijver
Met brede glimlach gelezen Voske.
Fijne avond gewenst.
Anneke
 
 Avr corner
Zondag, mei 12, 2019 17:57 Alle gedichten bekijken van deze schrijver
Inderdaad een leuke stijl, voske!
 
 teun hoek corner
Zondag, mei 12, 2019 17:12 Alle gedichten bekijken van deze schrijver
leuk th
jammer van dat krukje th
 
Vorig gedicht | Volgend gedicht

corner Auteursrecht
 
De gedichten die ingezonden zijn op de website van de gedichten freaks en e.v.t. toekomst projecten die gekoppeld zijn aan de gedichten freaks blijven te alle tijden eigendom van de feitelijke auteur van het gedicht. Zonder toestemming van de feitelijk auteur mogen de gedichten niet gebruikt worden voor andere doeleinden dan lezen op deze site en indien hier toestemming voor gegeven is door de feitelijke auteur het uitgeven van de gedichten door Gedichten-Freaks zelf. Mocht er sprake zijn van misbruik van de content en de gedichten die gepubliceerd zijn op deze site door wat dan ook dan zullen er hoe dan ook (in samenspraak met de auteur) stappen worden ondernomen.Sitemap overzicht - Privacy Policy