corner
 
   Over sport, Belgen, Vlamingen en Walen
corner
13 juni 2014 Stuur e-mail Alle gedichten bekijken van deze schrijver
Verhalen / Geen Thema / Geen Thema


Als ik zo een beetje in de straten loop,
dan zie ik overal vlaggen, zwart, rood en geel.
Ze hangen enkel uit de goedkopere ramen,
in sommige residenties worden ze zelfs verboden
omdat het niet past bij het imago.

Enkele Jaren geleden speelde Kim
tennis voor ons land, en ja hoor de Vlaamse godin was geboren, zo speelde er ook een Justine en ook zij werd gebombardeerd tot godin tot Kim en Justin tegen elkaar moesten spelen, toen waren we plots geen Belg meer maar
rasechte Vlamingen die de Walen eens goed gingen afdrogen.

BelgiŽ leek toen bijna gesplitst.

Nu weer een paar jaar later zitten we allemaal voor het scherm,er worden overal schermen opgemerkt. Ze groeien als onkruid uit de stenen, op elk belangrijk en minder belangrijk plein verschijnen ze, het ene al wat groter dan het andere en iedereen is Belg want de Rode Duivels spelen.

Voor de ene winnen we het WK, voor de andere liggen we er al bijna uit,iedereen hoopt dat we ver raken, misschien wel de finale want ze spelen goed, Onze Duivels. En wat een goede bondcoach, ik verheerlijk hem, het kan geen kwaad dat zijn Vlaams een beetje bekakt klinkt, we zijn tenslotte Belg, is het niet? En we spreken zelf toch ook een beetje Frans, kom laat ons handen schudden en taalgrenzen verbreken.

Maar als we niet door de eerste rondes raken dan verandert dit verhaal, dan was die stomme Waalse bondcoach de slechtste ooit en waren al de spelers slecht.

Belgen, Walen, Vlamingen, het is maar hoe het verder geschreven wordt
en hoe het ons het beste uitkomt, het is allemaal heel...

relatief.


- Yellow -

Gecontroleerd door: michris

       

   Reactie op dit gedicht
corner

Yellow vindt het leuk als je reageert op dit gedicht

Nog geen account bij de Gedichten-Freaks?
Vul hieronder je gegevens in om te registreren
en laat gelijk een reactie achter.

Je schrijversnaam
Wachtwoord
Wachtwoord nogmaals
E-mailadres
Los de som op:
4 keer 4 =
Bericht
Let op maximaal 499 tekens!

 


 spring-in-het-veld corner
Zaterdag, juni 14, 2014 09:16 Alle gedichten bekijken van deze schrijver
Elders liep een weddenschap, wie de wedstrijdvoorspelling verloor moest naamgedichten voor de winnaars schrijven, dat was ik dus in m`n eentje ;) Bluffen is ook een vak, ik heb er totaal geen verstand van :)
 
 Yellow corner
Zaterdag, juni 14, 2014 01:22 Alle gedichten bekijken van deze schrijver
bwa, het was ook niet te ernstig bedoeld hoor, het was gewoon een bedenking. Normaal spelen we in het rood, de Belgische ploeg dragen de naam 'de rode duivels' daarom meestal in het rood, maar ik verwacht er niet zoveel van eerlijk gezegd, hoop het wel, heb trouwens met bewondering naar jullie gekeken, ik kijk nooit voetbal Behalve bij een WK, dan kijk ik wel eens, kus
 
 windwhisper corner
Vrijdag, juni 13, 2014 15:24 Alle gedichten bekijken van deze schrijver
ja dat is waar er is die strijd, niet alleen een taalstrijd, maar het ligt veel dieper, jammer toch, want een Vlaming die ook leuk Freans spreekt mer een klein accentje, ach voor ons klinkt het grappig, ik mag ze wel, die Belgjes en de bal is rond en hier is iedereen in oranje, dragen jullie rood/zwart gele pakskes Yellow? Het zou wel grappig zijn.
Maar ik weet het, het is geen grapje wat je schreef
lieve groet Cobie
( vandaag in oranje/zwart)
kuzzz
 
Vorig gedicht | Volgend gedicht

corner Auteursrecht
 
De gedichten die ingezonden zijn op de website van de gedichten freaks en e.v.t. toekomst projecten die gekoppeld zijn aan de gedichten freaks blijven te alle tijden eigendom van de feitelijke auteur van het gedicht. Zonder toestemming van de feitelijk auteur mogen de gedichten niet gebruikt worden voor andere doeleinden dan lezen op deze site en indien hier toestemming voor gegeven is door de feitelijke auteur het uitgeven van de gedichten door Gedichten-Freaks zelf. Mocht er sprake zijn van misbruik van de content en de gedichten die gepubliceerd zijn op deze site door wat dan ook dan zullen er hoe dan ook (in samenspraak met de auteur) stappen worden ondernomen.Sitemap overzicht - Privacy Policy