corner
 
   De strijd der tanden.
corner
04 januari 2013 Stuur e-mail Alle gedichten bekijken van deze schrijver
Verhalen / Bewondering / Humor
'k Heb altijd al een bewondering gehad voor tanden, zelfs de mooiste vrouwelijke tandenlach verbergt kromme kalkdelen. (soms met flink wat pollieren en wat verf opgewaardeerd tot blinkende witte sterretjes) Je zou zo’n mond onmiddellijk willen kussen maar wees voorzichtig, een maag kan men niet pollieren.

Je vindt ze trouwens in alle zoogdieren terug, soms minder zichtbaar soms iets meer maar de meeste zoogdieren hebben geen tandenloze oma-mond. Ik moet dan steeds denken aan de knaagdieren, wat scheelt er met hen, is het hun lange staart, de oren of zijn we bang van hun tanden. Ik vraag me altijd af waarom niet alle knaagdieren evolueerden naar het fenomeen de mens maar ik heb het antwoord al gevonden.

Wie wil er nu zo’n zwak gebit als dat van een mens en een rat geeft men niet zomaar een gouden tand cadeau. De slimste der ratten, laat ons maar zeggen, de hoofdsoort-rat stuurde de zwakken een kleine evolutie verder en dat werd dan helaas de zwakke mensensoort, gelukkig bestond er toen nog geen muizenvergif of er was geen leven meer op aard.
De hoofdsoort-rat profeteerde dat hun soort wel eens de sterkste zou worden van de aarde.

En zie,
hij heeft gelijk gekregen, in de middeleeuwen stierven er miljoenen mensen aan de pest,
en dit zorgde voor een stagnerende bevolkingsgroei. Ook vandaag zijn er nog steeds rattenplagen en hoewel we ze niet zien zijn er vandaag veel meer ratten op de aarde dan er mensen zijn. Op een dag komen ze allen boven en ze maken de mensen dood, ze strooien wat met pest, kruipen in de ratatouille, ze knagen stukjes mensenvlees, trippelen rond onze dode lijven in smart en angst gestorven…
zo worden zij de heersers van onze blauwe bol en zijn wij als mensen allemaal aan de tand gevoeld.
- Yellow -

Gecontroleerd door: pantarhei

       

   Reactie op dit gedicht
corner

Yellow vindt het leuk als je reageert op dit gedicht

Nog geen account bij de Gedichten-Freaks?
Vul hieronder je gegevens in om te registreren
en laat gelijk een reactie achter.

Je schrijversnaam
Wachtwoord
Wachtwoord nogmaals
E-mailadres
Los de som op:
4 keer 4 =
Bericht
Let op maximaal 499 tekens!

 


 Yellow corner
Vrijdag, januari 04, 2013 23:15 Alle gedichten bekijken van deze schrijver
ben ik even gaan opzoeken, kende ik niet, ja leuke vergelijking :)
 
 mima corner
Vrijdag, januari 04, 2013 19:47 Alle gedichten bekijken van deze schrijver
pinky and the brain
 
 mima corner
Vrijdag, januari 04, 2013 19:46 Alle gedichten bekijken van deze schrijver
kan zo in een aflevering van piny and the brain.
 
Vorig gedicht | Volgend gedicht

corner Auteursrecht
 
De gedichten die ingezonden zijn op de website van de gedichten freaks en e.v.t. toekomst projecten die gekoppeld zijn aan de gedichten freaks blijven te alle tijden eigendom van de feitelijke auteur van het gedicht. Zonder toestemming van de feitelijk auteur mogen de gedichten niet gebruikt worden voor andere doeleinden dan lezen op deze site en indien hier toestemming voor gegeven is door de feitelijke auteur het uitgeven van de gedichten door Gedichten-Freaks zelf. Mocht er sprake zijn van misbruik van de content en de gedichten die gepubliceerd zijn op deze site door wat dan ook dan zullen er hoe dan ook (in samenspraak met de auteur) stappen worden ondernomen.Sitemap overzicht - Privacy Policy