corner
 
   Contradictie.4.
corner
23 februari 2011 Stuur e-mail Alle gedichten bekijken van deze schrijver
Delen / Geen Thema / Geen Thema

Pas wanneer de tijd ontwaakt kunnen we vrij zijn. Wanneer de wolken zich stilhouden en alle gesproken en geschreven woorden ophouden te bestaan. Het palet van kleuren zal uit jouw gekromde vingers vallen, omdat je geen doek meer nodig zult hebben, ik beloof elke zanger een melodievrij akkoord. Prima, misschien voelt het nu vreemd om dit terug te lezen, wetend dat we elkaar meer dan vijftig jaar niet gesproken hebben en iedereen vergeten blijkt te zijn welke passen we dansten, buiten de maat om. Het is nu na half drie, dus de liefde heeft vandaag weer een slachtoffer geŽist. Jouw dansschoenen stonden op de rommelmarkt trouwens, net als jouw schaatsen en het bed waar we ooit in sliepen. De beste man vroeg er tien gulden voor (hij kwam uit het verleden, hij kende de euro niet) maar ik had het er niet meer voor over. Decennia lang jouw naam uit blijven spreken heeft mijn tong verteerd, verleerd ben ik jouw moedertaal en daar houdt het wel mee op. Pas wanneer de tijd ontwaakt, kunnen we vrij zijn.

En dat mag ik zo zeggen, omdat ik zeker weet dat de tijd nooit wakker zal worden, zijn eigen mening zal gaan geven. En ja, ik blijf erbij dat je een hart van goud hebt, maar iedereen die iets weet van het menselijk lichaam, die weet dat een hart van goud een enorm probleem geeft. Het kan niet kloppen en het heeft geen enkel gevoel.

A penny for your thought?

Oh nee, je krijgt ze gratis. Kijk naar de lucht en zie de kleuren versmelten, dit is het einde van dit paradigma. Maak je klaar voor een lange reis zonder aankomstpunt, zonder vervoersmiddel maar met iemand aan je zijde.


- Erwin. Abbo 1Abbo 2GroeneSter-

Gecontroleerd door:

       

   Reactie op dit gedicht
corner

Erwin. vindt het leuk als je reageert op dit gedicht

Nog geen account bij de Gedichten-Freaks?
Vul hieronder je gegevens in om te registreren
en laat gelijk een reactie achter.

Je schrijversnaam
Wachtwoord
Wachtwoord nogmaals
E-mailadres
Los de som op:
4 keer 4 =
Bericht
Let op maximaal 499 tekens!

 


 knapzak met mucho corner
Woensdag, februari 23, 2011 23:28 Alle gedichten bekijken van deze schrijver
de tijd die nooit zijn eigen mening zal geven

een hart van goud
het kan niet kloppen

en zo las ik vele woorden in dit schrijven
die mij door gedachtes meesleurden

ik vind het alleraardigst

ik ga me koffer pakken!:D
 
 DrieGeetjes corner
Woensdag, februari 23, 2011 17:58 Alle gedichten bekijken van deze schrijver
De tijd slaapt (dus, verveling), dan nog even een lap tekst schrijven om de tijd te verdrijven. Over contradictie gesproken. ;)
Maar wel onderhoudend jouw teksten, Erwin. :)
 
Vorig gedicht | Volgend gedicht

corner Auteursrecht
 
De gedichten die ingezonden zijn op de website van de gedichten freaks en e.v.t. toekomst projecten die gekoppeld zijn aan de gedichten freaks blijven te alle tijden eigendom van de feitelijke auteur van het gedicht. Zonder toestemming van de feitelijk auteur mogen de gedichten niet gebruikt worden voor andere doeleinden dan lezen op deze site en indien hier toestemming voor gegeven is door de feitelijke auteur het uitgeven van de gedichten door Gedichten-Freaks zelf. Mocht er sprake zijn van misbruik van de content en de gedichten die gepubliceerd zijn op deze site door wat dan ook dan zullen er hoe dan ook (in samenspraak met de auteur) stappen worden ondernomen.Sitemap overzicht - Privacy Policy