corner
 
   Namen op de site
corner
20 maart 2010 Stuur e-mail Alle gedichten bekijken van deze schrijver
Delen / Geen Thema / Geen Thema


Namen op de site

 

Het zal je naam maar wezen

maakt allemaal niet uit

maar zoveel leed te lezen

maakt dat ik maar weer eens fluit

 

naamkeuze al niet opbeurend

ontneemt alle positiviteit

verhalen hartverscheurend

persoonlijke ellende op de site

 

maar wie wil er nu echt leven

met Dark, Broken of Hate

jezelf een mooiere geven

is toch al minder leed

 

het ‘ik voel me zo ellendig

en dat is allemaal jouw schuld’

verander in voel me geweldig

heb jou voor het laatst geduld

 

dan ga je lekker rennen

of fietsen tot je lichaam bezwijkt

en voor jezelf bekennen

de geest is met vrijheid verrijkt.

 

Indy Toma

 

 - Indy Toma -

Gecontroleerd door:

       

   Reactie op dit gedicht
corner

Indy Toma vindt het leuk als je reageert op dit gedicht

Nog geen account bij de Gedichten-Freaks?
Vul hieronder je gegevens in om te registreren
en laat gelijk een reactie achter.

Je schrijversnaam
Wachtwoord
Wachtwoord nogmaals
E-mailadres
Los de som op:
4 keer 4 =
Bericht
Let op maximaal 499 tekens!

 


 Indy Toma corner
Zondag, maart 21, 2010 10:56 Alle gedichten bekijken van deze schrijver
Ik heb de wetenschap ook niet in pacht, ik hoop alleen maar dat een positieve naam een kleine stap in de goede richting kan geven. Het leed moet er natuurlijk eruit en dat kan op de site prima, maar ik zou het heel fijn vinden om ineens van iemand ook een stukje blijdschap of vreugde te zien doordringen in het verhaal. Ik zie het ook gebeuren bij een paar, weliswaar met vallen en opstaan, maar toch...
 
 spring-in-het-veld corner
Zondag, maart 21, 2010 10:12 Alle gedichten bekijken van deze schrijver
wat zou het verschil zijn he? een fleurige naam met een hoop verdriet erachter, ik weet het ook niet, maar wel dat er een hoop verborgen leed is, en dat niet zo eenvoudig uit het sysyeem zal verdwijnen, wel lief van je dat je zo begaan bent, dat zegt wel wat over jou..

liefs,poing
 
 Indy Toma corner
Zondag, maart 21, 2010 10:09 Alle gedichten bekijken van deze schrijver
Het kan af en toe noodzakelijk zijn om een naam te veranderen. Dat dit hier gebeurt om andere redenen dan ik denk dat jij aanvoert, vind ik triest. Waar het in mijn gedicht om ging is dat ik graag zie dat mensen al een wat positievere kijk op zichzelf hebben en dus geen deprimerende naam aan zichzelf toekennen, maar een hoopvolle.
 
 spring-in-het-veld corner
Zondag, maart 21, 2010 10:05 Alle gedichten bekijken van deze schrijver
als de wind is gaan liggen en ik vergeten ben zet ik het weer om, maar nu nog even niet..brrr.. groetje, poing :D
 
 spring-in-het-veld corner
Zondag, maart 21, 2010 10:04 Alle gedichten bekijken van deze schrijver
sommige mensen hebben het ook heel moeilijk en kunnen eenvoudig niet naar buiten om hun eigen redenen,en is het van zich afschrijven het enige wat zin geeft.Zoals ik zelf probeer is koldergedichten te maken in de hoop dat iemand er een glimlachje van krijgt, ik mag om mijn eigen idioterie graag lachen,het werkt hopelijk naar 2 kanten.Wat namen betreft, ja ach, mijn hele waslijst staat onder mijn nieuwe naam, uit noodzaak geboren, ik gaf een buitenstaander mijn achtentachtig en heb er spijt van
 
 Indy Toma corner
Zondag, maart 21, 2010 10:02 Alle gedichten bekijken van deze schrijver
afhankelijkheid van anderen, moest dat laatste worden.

Estaban, ik heb 1 pseudoniem, al heel lang en dat zal ook altijd zo blijven. Dat is geen verschuilen in de zin zoals ik dat hier tegenkomen, dat is gewoon mijn schrijversnaam.
 
 Indy Toma corner
Zondag, maart 21, 2010 09:59 Alle gedichten bekijken van deze schrijver
... zal dat denk ik nooit lukken. Niet blind staren om wat je niet hebt of kunt hebben, maar zoeken naar wat wel wat vreugde kan brengen is mijn devies. Als iemand af en toe ook wat leuks of moois kan vertellen aan iemand, kan deze iemand ook de andere problemen beter aanhoren. En kan iemand op zoek naar een beter evenwicht in zichzelf.
Hopelijk heb ik je een beetje gerust kunnen stellen. Ik wil echt niemand afvallen maar proberen een stukje zelfredzaamheid mee te geven i.p.v. afhankelijkhe
 
 Indy Toma corner
Zondag, maart 21, 2010 09:54 Alle gedichten bekijken van deze schrijver
Van sommigen lees ik echter alleen maar hoe moeilijk ze het hebben. Ik krijg de indruk dat er 24 uur per dag in het leven ook maar niet een lichtpuntje is. Ik vind het triest als iemand alleen maar daarmee kan zitten en probeer een tip te geven om wat ruimte in het hoofd te creeeren zodat er ook af en toe wat positiefs in kan sluipen. Bv. bij een wei gaan zitten en kijken naar dartelende lammeren, flink eind stevig wandelen. Als men zich zo afhankelijk maakt van anderen om uit ellende te komen.
 
 Indy Toma corner
Zondag, maart 21, 2010 09:49 Alle gedichten bekijken van deze schrijver
Jacky, je lange reactie is helemaal geen probleem, meer voor jou omdat je niet verder komt. Ik wil wel kwijt dat ik dit gedicht niet kwaad bedoeld heb en al helemaal niet zoals je schrijft verachtelijk zelfmedelijden. Wat ik waarschijnlijk probeer is de medeschrijvers zo ver de krijgen dat ze niet ook nog een zichzelf verder omlaag trekken en deprimeren. Ik heb een paar dagen geleden iemand hetzelfde idee aan de hand gedaan (Positivity formaly known as ...).
 
 Jacky Van den Berghe corner
Zondag, maart 21, 2010 04:02 Alle gedichten bekijken van deze schrijver
2.
... lood en het ander is van stroot (stro). Eigen schuld dikke bult, lijkt wel een drogreden om er vanaf te zijn.
Kunst is geen therapie, maar laat ons het therapeutische van kunst toch niet uit de weg gaan en verwaarlozen.
Sorry, voor deze (te) lange reactie?
Beste groet,
Jacky
 
 Jacky Van den Berghe corner
Zondag, maart 21, 2010 03:57 Alle gedichten bekijken van deze schrijver
2.
... soms genoeg. Laat ons hen dit geven, ook al loopt het soms de spuigaten uit! En als het eens teveel is voor jezelf sla je eens even over. Op andere gedachten brengen door te luisteren en een beetje aandacht, zegt men niet dat de aanhouder wint!? Maar zonder beledigend te zijn, maar wel soms eens doortastend ten goede! Ieder moet zijn kruis dragen, maar bij sommigen is het al te gortig, het een is van lood en het ander is ...
 
 Jacky Van den Berghe corner
Zondag, maart 21, 2010 03:47 Alle gedichten bekijken van deze schrijver
Het bewijst dus nog maar weer hoeveel leed er in de wereld is, en dat iedereen die in nood is een beetje troost zoekt. Sommigen zitten zodanig ''verpakt'' in hun nood dat ze er niet meer doorheen kunnen kijken. Laten we het alstublieft geen verachterlijk zelfmedelijden noemen, want sommigen worden zodanig bezocht dat er naar hen niet meer geluisterd wordt, en waardoor en beetje medelijden met zichzelf nog het enige ''goed voelen'' geeft.
Een luisterend oor is ...
 
 esteban. corner
Zondag, maart 21, 2010 00:50 Alle gedichten bekijken van deze schrijver
De mijne is esteban, esteban sanches, en die van jou?
 
 karinvangelder corner
Zaterdag, maart 20, 2010 23:48 Alle gedichten bekijken van deze schrijver
ben benieuwd wat mijn naam betekent Indy. in ieder geval vind ik de uitdrukking
''in je nekvel grijpen'' een kostelijke zet ..net of je een hond vast grijpt. niet dromen hoor ! liefs x Karin
 
 Nummer 127 corner
Zaterdag, maart 20, 2010 23:03 Alle gedichten bekijken van deze schrijver
mooie boodschap Indy
idd, tot morgen schrijfs :)

B
 
 mobar corner
Zaterdag, maart 20, 2010 21:50 Alle gedichten bekijken van deze schrijver
Ik let er al niet eens meer op, sommige namen zijn zo inwisselbaar, dan weet je eigenlijk al dat het iemand is die liever anoniem wil blijven, moet iedereen maar zelf weten, vrijheid blijheid.
 
 Quicksilver corner
Zaterdag, maart 20, 2010 18:06 Alle gedichten bekijken van deze schrijver
Met namen op de site heb ik nog niet eens zo probleem mee, wel met degene die een dubbelle account''s hebben. En onder meerdere namen schrijven. Zal vast wel om een bepaalde reden zijn, vind dit een vreemd verschijnsel, waar ik zelf moiete mee heb. En met je laatste strofes ben ik het eens, want dat doe ik namelijk zelf ook. om zo mijn eigen geest te veruimen in vrijheid en dat geeft een enorme opluchting!

liefs moi
x
 
 Indy Toma corner
Zaterdag, maart 20, 2010 16:16 Alle gedichten bekijken van deze schrijver
Ik weet dat ik makkelijk praten heb, maar je kunt ook verzwelgen in je zelfmedelijden. Dan denk ik: wees eens ook een keer flink en grijp jezelf in je nekvel, zoals Tulpje bijvoorbeeld als ik zo vrij mag zijn haar te noemen.
 
 Indy Toma corner
Zaterdag, maart 20, 2010 16:12 Alle gedichten bekijken van deze schrijver
Ik weet het Yellow, want je naam heeft naast fleur en zonnige kleur ook nog een andere betekenis, maar dat maakt je naam interessant. Ik probeer wel te reageren op deze verhalen, maar ik kwam net even een te veel tegen en moest zelf dit maar even kwijt onder het mom van ik kan nou even niet meer opbeuren dan met dit.
 
  Yellow corner
Zaterdag, maart 20, 2010 16:06 Alle gedichten bekijken van deze schrijver
dit heb ik graag gelezen, helaas indy is het dikwijls een stap die ze nog niet kunnen zetten omdat ze het niet aankunnen. Maar ik was eerder ook zo, daarom veranderde ik mijn naam in Yellow, een fleurige kleur en zeer zonnig. het is een goede tip naar die mensen toe, denk fleurig, je wordt fleurig. steeds diepzinnige dinge die je schrijft,
gr.
 
Vorig gedicht | Volgend gedicht

corner Auteursrecht
 
De gedichten die ingezonden zijn op de website van de gedichten freaks en e.v.t. toekomst projecten die gekoppeld zijn aan de gedichten freaks blijven te alle tijden eigendom van de feitelijke auteur van het gedicht. Zonder toestemming van de feitelijk auteur mogen de gedichten niet gebruikt worden voor andere doeleinden dan lezen op deze site en indien hier toestemming voor gegeven is door de feitelijke auteur het uitgeven van de gedichten door Gedichten-Freaks zelf. Mocht er sprake zijn van misbruik van de content en de gedichten die gepubliceerd zijn op deze site door wat dan ook dan zullen er hoe dan ook (in samenspraak met de auteur) stappen worden ondernomen.Sitemap overzicht - Privacy Policy