corner
 
   Liefde is ...
corner
11 oktober 2007 Stuur e-mail Alle gedichten bekijken van deze schrijver
Delen / Geen Thema / Geen Thema
En ze las, liefde is, *diepe zucht* ja er speelt zoveel mee als het daarom gaat, de berg op, op de top, de berg af, in het dal, het dal weer uit, en zo gaat het verder. Heerlijk als je dan steun kan krijgen van wat men liefde noemt. Een zaligheid, daar waar nodig, troost en genegenheid, iemand die je echt begrijpt. Vrienden, vriendinnen, familie, lotgenoten of wie dan ook, het is allemaal mooi.

Maar, ten tijde van troubles, zoiets waarvan je denkt hier kom ik nooit meer uit, weer die liefde, prima, niets op tegen, maar wat ik me dan weleens bedenkis waar, indien aanwezig, de partner staat in dit geheel. Ook hem treft de dag des oordeels, ook hij zit met zijn verdriet, wordt daar wel genoeg aandacht aan besteed? Krijg soms zo'n gevoel van dat is zijn probleem. En nee, generaliseren wil ik zeker niet, uitzonderingen zijn er altijd, ik kijk enkel naar mijn eigen omgeving.

Dan denk ik, wordt het niet tijd om eens echt te praten, echt iets aan de situatie te doen, ipv je te verschuilen, want zo voelt dat, achter schouderklopjes en troostarmen van anderen?
Begrijp me niet verkeerd, troost en genegenheid zijn oprecht, voelt eerlijk en heerlijk en heb je ook af en toe echt nodig, maar vergeten we niet zo nu en dan, bewust of onbewust, de partner?

Mijn vader, het voorbeeld in dit geheel, iedereen vroeg waarom we gingen verhuizen, iedereen sloeg de armen om elkaar heen, van maak er wat van en doe je best, geen hond die vroeg naar de gevoelens van hem, hij was immers de reden tot.

Gedrag van mensen, alles heeft een reden, verschuilen, niet echt de waarheid vertellen, daardoor moeilijk zo niet onmogelijk in de omgang, bang voor confrontaties, niet om kunnen gaan met eigen kinderen en hun gevoelens, noem maar op.

Wat ik probeer te zeggen is, betrek niet een ieder die je lief is in times of troubles, hoe lastig dat soms ook is, probeer zo dicht mogelijk bij je eigen situatie te blijven, ik zie eenvoudigweg teveel kapot gaan, ik zie teveel leed, teveel onbegrip, van hallo ik ben er ook nog en dat is onnodig, toch?

(een oudje)


- Cora (ZIJ) Abbo 1GroeneSter-

Gecontroleerd door:

       

   Reactie op dit gedicht
corner

Cora (ZIJ) vindt het leuk als je reageert op dit gedicht

Nog geen account bij de Gedichten-Freaks?
Vul hieronder je gegevens in om te registreren
en laat gelijk een reactie achter.

Je schrijversnaam
Wachtwoord
Wachtwoord nogmaals
E-mailadres
Los de som op:
4 keer 4 =
Bericht
Let op maximaal 499 tekens!

 


 CBR corner
Vrijdag, oktober 12, 2007 15:19 Alle gedichten bekijken van deze schrijver
Een stuk die aanzet tot denken...
:)en nu denk ik aan de koekjes bij de bakker met de de woorden Liefde is...
zer lekker;)
 
 H.J. corner
Vrijdag, oktober 12, 2007 04:36 Alle gedichten bekijken van deze schrijver
:) Cora Phil'';)

ja heerlijk geslapen :)

en jij??
kusss
 
 lommert corner
Donderdag, oktober 11, 2007 16:16 Alle gedichten bekijken van deze schrijver
zeker indrukwekkend..bij jezelf blijven...eigenkennis...begrip voor die ander;)...haha...komt weer op.. ik ben ik ...ben met mezelf best in mijn schik

liefs;)
willem
 
 Free@Bird corner
Donderdag, oktober 11, 2007 14:11 Alle gedichten bekijken van deze schrijver
Indrukwekkend stuk tekst, zet wel tot nadenken.

liefs, kerima
 
 conan corner
Donderdag, oktober 11, 2007 14:07 Alle gedichten bekijken van deze schrijver
liefde is idd ook rekening
houden met iemand anders , niet alleen impulsief op je
eigen doelen afgaan....ook
voeling hebben met wat de andere leuk vindt...en ook
hem/haar niet belasten met
dingen waar hij zelf niets mee kan en dan ook mee opgescheept zit....

liefs conan***
 
 Oorlam corner
Donderdag, oktober 11, 2007 12:12 Alle gedichten bekijken van deze schrijver
Ha Cora Thinker:)
 
Vorig gedicht | Volgend gedicht

corner Auteursrecht
 
De gedichten die ingezonden zijn op de website van de gedichten freaks en e.v.t. toekomst projecten die gekoppeld zijn aan de gedichten freaks blijven te alle tijden eigendom van de feitelijke auteur van het gedicht. Zonder toestemming van de feitelijk auteur mogen de gedichten niet gebruikt worden voor andere doeleinden dan lezen op deze site en indien hier toestemming voor gegeven is door de feitelijke auteur het uitgeven van de gedichten door Gedichten-Freaks zelf. Mocht er sprake zijn van misbruik van de content en de gedichten die gepubliceerd zijn op deze site door wat dan ook dan zullen er hoe dan ook (in samenspraak met de auteur) stappen worden ondernomen.Sitemap overzicht - Privacy Policy