corner
 
   Een lange droom
corner
30 maart 2007 Stuur e-mail Alle gedichten bekijken van deze schrijver
Humor / Dromen / Verhalen


 

 

 

 


Een lange droom


 


 


 


 


Fiets er lustig op los in mijn uppie, bergaf. Prachtig weer. Zonovergoten. Vogels fluiten precies goed en zo meer. Heerlijk over smalle bochten zwierend naar beneden op de racefiets. Wat kan het leven mooi zijn. Maar in het kleine dorpje beneden moet ik weer trappen. Bah, dat is weer minder. Valt ook nog een trapper stil. Waarschijnlijk de spie eruit gevlogen, dus afstappen.


 


Een aardig uitziende vrouw al tuinschoffelend tussen de sla-plantjes vraagt zo plagend mogelijk : is je fiets kapohot.???? Hebt u een spie in huis voor de trapper zeg ik er gelijk achteraan. Het ijzer smeden als het heet is, nietwaar. Ik ben getrouwd met mijn schoffel zegt  ze, maar twee huizen verderop is een fietsenmaker. Gelijk wordt uit een raam een spie naar me toegeworpen die bijna in mijn neusgat verdwijnt,  maar dat ding is te groot. Kom dan maar naar mijn werkplaats, hoor ik hem roepen.


 


Stiefel naar binnen met de fiets om mijn nek gekruld en zie een gezelschap van een man of tien aan een bar zitten. In de leeftijd van plus en minus  vijf en twintig  jaar. Klein magazijntje daarachter, waar de   fietsenmaker tussen allerlei gereedschap zoekt. Haalt de hele fiets uit elkaar van mij. Legt het grote kettingwiel voor zich op de grond,  doet zijn gulp open en begint er overheen te pissen.


 


Wat doe je nu, schreeuw ik de man toe. Zit daar een knappe rooie meid( nooit gezien, in wat voor droom dan ook) met een prachtige witte jas aan, waarvan ik denk:  het lijkt wel gladgeschoren varkenshuid. . . .  wij houden hier van grappen en grollen. . . . . .hahahahahahahahahha........lacht ze duidelijk lang , maar aangenaam. . . . mijn vader is slager. En de rest aan de bar ligt in een deuk. Hij pist over je kettingwiel, omdat dat heelt, gaat ze verder. Je weet wel, als je in de brandnetels valt en je piest over je brandende arm of been dat het  dan gelijk geneest. Daar moest ik haar gelijk in geven, want die ervaring had ik al meermalen opgedaan, maar kan het niet combineren met het slagersvak.


 


En gelijk zie ik als door een wonder de racefiets in elkaar schuiven en fietsklaar staan. Het was zon luchtig gesprek, dat ik dacht: als dit gezelschap zo van grappen houdt, dan weet ik er nog wel eentje. Is dat varkenshuid, vraag ik haar naar haar jas. . . . Ja, hoor ik haar zeggen, en het is heel duur om het zo wit en glad te maken. Het moet je ook nog staan zegt ze met een mysterieuze glimlach. Het staat je goed, zeg ik. . . . . prachtig. . . . . maar waarom hebben ze die varkenskop er niet afgehaald ?? . . . . .al wijzend, . . en lach al bij voorbaat.


 


Dacht echt,  nu zal ze nog harder lachen dan voor die tijd, maar ik krijg me een dreun voor mijn kop, dat wil je niet weten. Laat nu die droom maar ophouden, droom ik verder. Maar het gebeurd niet. Na nog een stoot op mijn lip besloot ik uit mijn droom te stappen. Verdorie, de eerste keer dat een vrouw me slaat. Dat wil ik geen tweede keer meemaken. Ook niet in een droom. Zie nog net volwassen kroppen sla voorbij vliegen met een smakelijk lachje van de sla-schoffelende vrouw, voordat de droom eindigt.


 


Wel die morgen de  slagerij gepasseerd op weg naar het zwembad. Maar dat pand is al 30 jaar geleden afgebroken. En seconde gedacht aan een varkensblaas om te voetballen en de achterband opgepompt die dag. Wat dingen hangen blijven.


 


Heb ik weer


J


 


willem- lommert -

Gecontroleerd door: michris

       

   Reactie op dit gedicht
corner

lommert vindt het leuk als je reageert op dit gedicht

Nog geen account bij de Gedichten-Freaks?
Vul hieronder je gegevens in om te registreren
en laat gelijk een reactie achter.

Je schrijversnaam
Wachtwoord
Wachtwoord nogmaals
E-mailadres
Los de som op:
4 keer 4 =
Bericht
Let op maximaal 499 tekens!

 


 Bieke corner
Maandag, april 02, 2007 09:32 Alle gedichten bekijken van deze schrijver
Nou had ook bij het schoffel vrouwke gebleven
die had je vast geen klap vor je kop gegeven maar nee he jij moest nodig die rooie hebben hahahahahaha......
Liefs Brigitte
 
 H.J. corner
Zondag, april 01, 2007 03:34 Alle gedichten bekijken van deze schrijver
Laat dat fietsen nu maar aan mij over Willem:)
Jij trekt het duidelijk niet meer bergop.

grinngroet
 
 Nino de Pino corner
Zaterdag, maart 31, 2007 16:18 Alle gedichten bekijken van deze schrijver
Jij hebt lef in je dromen,
graag gelezen dit avontuur.
groetjes.
 
 Claire Q corner
Zaterdag, maart 31, 2007 10:13 Alle gedichten bekijken van deze schrijver
Dream a little dream....

Jeps, nice dit zo!

bye bye fijn weekend!
 
 Hilly N corner
Zaterdag, maart 31, 2007 09:45 Alle gedichten bekijken van deze schrijver
Van genoten Willem.

Lieve groet, Hilly
 
 Cornelia.dvw corner
Zaterdag, maart 31, 2007 00:26 Alle gedichten bekijken van deze schrijver
Je droom is amusant.
Werkt op mijn lachspieren.
Misschien een optie om wat vaker zulke lachwekkende stukjes te schrijven.
Succes ermee..
Liefs,Cornelia
 
 Cora (ZIJ) corner
Vrijdag, maart 30, 2007 21:36 Alle gedichten bekijken van deze schrijver
Dingen blijven hangen, ja, zo ook dit schrijven, Willem''s Column, zou dat wat zijn?

Misschien is de lange droom in werkelijkheid maar een tel of wat, weet jij het?

Ze lachte duidelijk lang, ja hahahhahahaha,

meer van dit,

liefs,
 
Vorig gedicht | Volgend gedicht

corner Auteursrecht
 
De gedichten die ingezonden zijn op de website van de gedichten freaks en e.v.t. toekomst projecten die gekoppeld zijn aan de gedichten freaks blijven te alle tijden eigendom van de feitelijke auteur van het gedicht. Zonder toestemming van de feitelijk auteur mogen de gedichten niet gebruikt worden voor andere doeleinden dan lezen op deze site en indien hier toestemming voor gegeven is door de feitelijke auteur het uitgeven van de gedichten door Gedichten-Freaks zelf. Mocht er sprake zijn van misbruik van de content en de gedichten die gepubliceerd zijn op deze site door wat dan ook dan zullen er hoe dan ook (in samenspraak met de auteur) stappen worden ondernomen.Sitemap overzicht - Privacy Policy