Het recept voor 2 personen:
Benodigd: 1 blik bonen
Tenen knoflook. Stuk of vijf.
Plantaardig olie. (Niet olijf)
Stukje peper geel of rood.
Stukjes zoutvlees niet te groot.
Ook 2 uien. 2 tomaten.
Snij in blokjes of in platen.
Maar tomaten eerst ontbloten.
Bruine bonen afgegoten.
Olie wordt flink heet gestookt.
Zoutvlees wordt goed uitgekookt.
Knoflook en de peper hakken.
Daarna met de uien bakken.
Tomaat en vlees wordt toegevoegd,
en met een lepel “omgeploegd”.
Tjonge wat een kookplezier!
Bak dit zo’n minuut of vier.
Vlees en bonen bij elkaar.
Wat ketjap, en weer roeren maar.
Tien minuutjes laten staan,
Met rijst serveren en val aan!
Jammie Jammie Jammie!!
Recept komt van mijn mammie.
Ik geniet van elke hap.
Ik kan dit eten tot ik knap….
De geur vindt men schandalig.
Maar de smaak blijkt toch weer zalig.
Oordeel na het eten.
Niet geproefd is ook niet weten.
Als je het niet hoeft,
laat staan en houd je mond.
Want als je het niet proeft,
is je oordeel ongegrond….