corner
 
   Ze
corner
13 februari 2019 Stuur e-mail Alle gedichten bekijken van deze schrijver
Gemis / Moeders / Familie


Wit. Jah, wit dat was je kleur. 

Onbeschoft, onvervuild en onbevangen onschuld. Een nieuw begin keer op keer. Het begin en het einde, een leven vol leer. 
 
Hoezo wit geen kleur? Excuseer meneer? Het is symbool van dromen, van eeuwige jeugd en puurlijke geur!
 
Bron. Kleur. Diep. 
Blauw, ja blauw. Zo zal je je tonen. Tussen dromend hemels en diep royaal, met een warme toets van warme kolken. Geen wonder dat je trots bent op je blonde lokken en blauwe ogen, de perfecte middenmoot. Gedistingueerd en groot. Toch afstandelijk toegankelijk. Sterk en stevig in de schoenen, een tikkeltje paars of appblauw, een mysterie van ieders recht. Een passe-partout, een distingué, zoals m'n zegt. 
 
Paars zegt u? Maar dat gaat al zo richting rood enzo. En oranje en geel... Oei oei van het schreeuwerige teveel. Maar ja .. Ook dat ben jij. De twijfel van het leven, de angst voor zo ontrouw. De warmte je droom van pure liefde, de oranje gloed van melancholische dachten, de zon voor donker en dauw. Echte vriendschap amper verstaan, verschoten agressie uit onmacht alle angsten laten gaan. Pure emotie, verstikkend verlangen en bloed dat stroomt als uit een hart doorboort, de pijnlijke tergende daden van menig voorziene daad of woord. 
 
Maar .. Waarom twijfel je lieve Weegschaal. Je bent van alle kleuren thuis. 
 
Venus, ja Venus was haar naam. 


- Davy Ghysels Abbo 1-

Gecontroleerd door: christina

       

   Reactie op dit gedicht
corner

Davy Ghysels vindt het leuk als je reageert op dit gedicht

Nog geen account bij de Gedichten-Freaks?
Vul hieronder je gegevens in om te registreren
en laat gelijk een reactie achter.

Je schrijversnaam
Wachtwoord
Wachtwoord nogmaals
E-mailadres
Los de som op:
4 keer 4 =
Bericht
Let op maximaal 499 tekens!

 


Vorig gedicht | Volgend gedicht

corner Auteursrecht
 
De gedichten die ingezonden zijn op de website van de gedichten freaks en e.v.t. toekomst projecten die gekoppeld zijn aan de gedichten freaks blijven te alle tijden eigendom van de feitelijke auteur van het gedicht. Zonder toestemming van de feitelijk auteur mogen de gedichten niet gebruikt worden voor andere doeleinden dan lezen op deze site en indien hier toestemming voor gegeven is door de feitelijke auteur het uitgeven van de gedichten door Gedichten-Freaks zelf. Mocht er sprake zijn van misbruik van de content en de gedichten die gepubliceerd zijn op deze site door wat dan ook dan zullen er hoe dan ook (in samenspraak met de auteur) stappen worden ondernomen.Sitemap overzicht - Privacy Policy