corner
 
   Ik mag vandaag niet rijmen
corner
20 november 2012 Stuur e-mail Alle gedichten bekijken van deze schrijver
Misbruik / Geen Thema / Geen Thema

'Stop de Wild West mentaliteit'

Iedereen verdient een kans. Slaan maakt schuld. Door iets dood te maken los je het probleem niet op. Ik geloof in een systeem waarbij je vanaf je geboorte volledige vrijheid hebt en deze kan behouden zolang je jezelf aan de wet houdt, mocht je fouten maken dan verlies je stapje voor stapje een deel van deze vrijheid tot in het extreemste geval uiteindelijk de volledige opsluiting. Wat is de doodstraf anders? Noodweer van de maatschappij? Ik vind dat een belachelijke gedachte. De maatschappij moet zo ingericht worden dat ervoor iedereen een plek is, zelfs de meest misdadige crimineel mag niet bij wet worden gedood. Andersom geldt in dit systeem ook dat een crimineel weer vrijheid terug kan krijgen als hij of zij van zijn fouten geleerd heeft, berouw heeft getoond, spijt heeft betuigd en heeft laten zien geweldloos verder te kunnen en daardoor het inzicht heeft gekregen weer op het juiste pad te zijn beland. Doch, dat is altijd individueel maatwerk, want geen mens is dezelfde, geen mens is in geen geval niet uniek.
- Probert -

Gecontroleerd door: Sheena

       

   Reactie op dit gedicht
corner

Probert vindt het leuk als je reageert op dit gedicht

Nog geen account bij de Gedichten-Freaks?
Vul hieronder je gegevens in om te registreren
en laat gelijk een reactie achter.

Je schrijversnaam
Wachtwoord
Wachtwoord nogmaals
E-mailadres
Los de som op:
4 keer 4 =
Bericht
Let op maximaal 499 tekens!

 


 spring-in-het-veld corner
Dinsdag, november 20, 2012 17:38 Alle gedichten bekijken van deze schrijver
ha.. en wie gaat dat inrichten, en wie werkt samen in harmonie? waar vind je twee volksleiders die op 1 lijn zitten? zet er maar 1 in egypte en 1 in israel en we hebben vrede, `t is even zoeken, maar dan heb je ook wat..
 
 Antonie corner
Dinsdag, november 20, 2012 15:38 Alle gedichten bekijken van deze schrijver
Er zijn "gevallen"dat iemand niet meer vrijkomt!Het slachtoffer heeft ook levenslang.Nooit meer Los!
 
 teun hoek corner
Dinsdag, november 20, 2012 15:08 Alle gedichten bekijken van deze schrijver
Dat unieke vasthouden en uitwerken tot in het goede.
Opvoeding en bescherming tijdens de jeugd is wel nodig.
th
 
Vorig gedicht | Volgend gedicht

corner Auteursrecht
 
De gedichten die ingezonden zijn op de website van de gedichten freaks en e.v.t. toekomst projecten die gekoppeld zijn aan de gedichten freaks blijven te alle tijden eigendom van de feitelijke auteur van het gedicht. Zonder toestemming van de feitelijk auteur mogen de gedichten niet gebruikt worden voor andere doeleinden dan lezen op deze site en indien hier toestemming voor gegeven is door de feitelijke auteur het uitgeven van de gedichten door Gedichten-Freaks zelf. Mocht er sprake zijn van misbruik van de content en de gedichten die gepubliceerd zijn op deze site door wat dan ook dan zullen er hoe dan ook (in samenspraak met de auteur) stappen worden ondernomen.Sitemap overzicht - Privacy Policy