wilt als het, per manier
van spreken, in de sterren
staat.  Terwijl, bij iemand
die de ene fout na de andere
maakt, toch alles goed op
zijn pootjes terechtkomt.
Iemand die in een positieve
‘laag’ zit kan niet anders dan
positief denken.  Totdat er
een negatieve voorschouw
opduikt, dan begint men
negatief te denken.  Mensen
kunnen natuurlijk hun
positieve laag vergallen door
zich af te vragen dat zij toch
niet hun hele leven geluk
kunnen hebben.  Toch
blijven zij de gelukkige
omstandigheden
mee hebben.
 
 
 
 
 
Excuus voor het onderbreken van de opeenvolging
wegens een technisch perikeltje!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Reacties op dit gedicht
Jacky Van den Berghe vindt het leuk als je reageert op dit gedicht

Nog geen account bij Gedichten-Freaks?
Vul hieronder je gegevens in om te registreren en laat gelijk een reactie achter.
Je schrijversnaam
Wachtwoord
wachtwoord nogmaals
E-mailadres


Jacky Van den Berghe: Dinsdag, februari 28, 2012 02:43
Voor lion10cc3:
... voorbeeld van vele andere.
De bevrediging van de aandrang van een drift kan als het ware bevrijdend werken, maar of men dit geluk mag of kan noemen, is een andere vraag!
Moord heeft niets te maken met positief of negatief, geluk heeft enkel te maken met zijn, en niet hoe men zich voelt bij iets wat men gedaan heeft. Want de mens is een specialist in het misleiden van z''n eigen gevoelens!
Hartelijk groetje,
Jacky


Jacky Van den Berghe: Dinsdag, februari 28, 2012 02:35
Voor lion10cc2:
... een lust bevredigd).
Kan men een bevredigde lust geluk noemen? Wij weten aan het verwende kind dat dit soort geluk niet lang duurt, en er dan terug moet worden overgegaan naar het volgende lustbeleven. Zolang tot men tever is gegaan, en dan houdt het geluk op te bestaan. Tenzij, men zo hardnekkig is dat men volhoudt gelukkig te zijn ook in een kleine cel van de gevangenis. De steenrijke dus zogezegd gelukkige Al Capone als ...


Jacky Van den Berghe: Dinsdag, februari 28, 2012 02:22
Voor lion10cc:
De negatieve ingreep van ''het leven'' treedt enkel op indien er verkeerd is gedaan, indien het leven met de voeten is getreden.
Je wordt enkel maar misselijk als je teveel hebt gegeten, waar komt de aandrang om teveel te eten vandaan is dan de volgende vraag.
De gelukkige moordenaars, je kan natuurlijk alles tot in het extreme trekken. Dat is natuurlijk de blindmakerij van het kwaad, de lustmoordenaar voelt zich gelukkig(?) na z''n daad (er is ...


Jacky Van den Berghe: Dinsdag, februari 28, 2012 02:04
Voor Quicksilver3:
... kunnen ontwikkelen!
De minder begaafden onder ons hebben deze ontwikkeling niet eens nodig!
Geluk uit of door ongeluk kunnen wij veel opmerken, Wat uiteraard niet wil zeggen dat wij iemand ongeluk moeten aandoen opdat hij of zij gelukkig zou worden. Want, dat is dan ook een verkeerd en zelfs vals beeld dat men geeft.
Hartelijk groetje,
Jacky


Jacky Van den Berghe: Dinsdag, februari 28, 2012 01:54
Voor Quicksilver2:
... komt zonneschijn, maar eer het omslaat kan het verduiveld lang duren! En daar kunnen wij niets aan doen, dan ondanks alles positief te blijven en de goede omslag blijven af- of verwachten (wat niet altijd evident is).
Wie de kern van geluk in zich kan ontwikkelen of vinden, is reeds voorbij positief en negatief gegaan en leeft zo egaal mogelijk, wat er ook gebeurt! En het leven geeft ons al de tijd dit te...


Jacky Van den Berghe: Dinsdag, februari 28, 2012 01:42
Voor Quicksilver:
Als men de gevorderde astrologie-literatuur leest is het frappant te lezen dat er perioden zijn in iemands leven dat hij of zij niets vermag. Van dan tot dan kan en mag je doen wat je wil. De astrologische voorspellingen daargelaten, maar het toont aan dat er een zekere structuur zou zijn die ook in de mens zijn dagelijks leven werkzaam en waarneembaar zou zijn.
Natuurlijk komen vele dingen op hun pootjes terecht, na regen ...


Jacky Van den Berghe: Dinsdag, februari 28, 2012 01:30
Voor karinvangelder:
Zeer zeker is het dat, Karin, en het getuigt ook van een zekere hoogstaandheid, beslist een kwaliteit die met levenskunst samengaat. Maar iedereen kan zich de wil toeeigenen om gelukkig door het leven te gaan, de hindernissen die in elk leven aanwezig zijn worden dan op een goede en dus positieve wijze genomen.
Positief blijven!
Heel hartelijk,
Jacky


Jacky Van den Berghe: Dinsdag, februari 28, 2012 01:21
Voor teun hoek:
Ik weet niet of dat door onze genen kan of wordt bepaald, want tegenwoordig wordt alles naar de genen toegeschoven waar wij geen direct antwoord op weten.
Maar iemand die een positiviteit kan behouden in zelfs de allerslechtste levensomstandigheden, verdient als voorbeeld te worden gesteld!
Het vertrouwen en het geduld opbrengen tot ''het'' is volbracht, is uiteraard zo een!
Hartelijk groetje,
Jacky


Jacky Van den Berghe: Dinsdag, februari 28, 2012 01:13
Voor windwhisper2:
... het grijs. Hoe men ook hunkert en zelfs bidt opdat de zon zou schijnen!
Vele keren bezig gezien dat mensen wat zij ook deden in het zwarte gat bleven zitten, tot per manier van spreken de grijze wolk was verdwenen.
Aan het negatieve kan men soms(!) niets doen dan het geduldig ondergaan (spijtig genoeg).
Heel hartelijk,
Jacky


Jacky Van den Berghe: Dinsdag, februari 28, 2012 01:07
Voor windwhisper:
Dat zijn meestal mensen die in een luxeleven floreren. Er zijn zelfs mensen die jaloers zijn op iemands ongeluk, hoe vreemd dat ook klinkt. Het ongelukkig zijn blijkt soms een ware levenshouding te zijn, maar ook bij die mensen moeten wij ons afvragen hoe zoiets komt.
Wat ik eigenlijk wil zeggen is te vergelijken met het weer. Bij het grijze weer kan men zoveel als kan de zon willen en verwachten, maar zolang de wolk er is blijft ...


Jacky Van den Berghe: Dinsdag, februari 28, 2012 00:59
Voor trucker klaas2:
... opbrengen.
En soms is er voor deze mensen
niet veel nodig om hen op te beuren en hen een nieuwe frisse zienswijze aan te tonen (te bieden). Om de materiele hulp niet te vergeten die eventueel kan worden geboden (en die niet nodig zou zij indien alles humaan genoeg zou geregeld zijn!).
Dank voor je medeling, Klaas!
Hartelijk,
Jacky


Jacky Van den Berghe: Dinsdag, februari 28, 2012 00:51
Voor trucker klaas:
Het kan bijna niet anders dat dit je bekend voorkomt, Klaas, want tenslotte zitten we allemaal min of meer hetzelfde in elkaar (waar ter wereld ook).
Het is onze positieve kant dat wij steeds verwachten dat het eens beter zal worden, in welke negatieve situatie we ook verkeren. Maar mensen die in die negatieve spiraal naar onder toe blijven zitten en bij wie het steeds maar slechter wordt, kunnen die verwachting (soms) niet meer ...


Lion10cc: Maandag, februari 27, 2012 20:19
er zijn in ieder geval genoeg sterren (meer als mensen), of het leven geleid wordt door positieve of negatieve affirmaties? Ik geloof erin, één puntje er zijn gelukkige moordenaars voor wie het voor de wind gaat is dat positief of negatief?
groetje


Quicksilver: Maandag, februari 27, 2012 15:13
bij de een zit het mee, bij de ander niet, of dat in de sterren staat, weet ik niet, ook in negatief zit ook altijd weer iets positiefs, en vaak (als je het geluk mee hebt) komen veel dingen op zijn pootjes terecht, het is ook nog eens een voorrecht waar je ter wereld wordt geboren, die gelukkige omstandigheden mee hebben....

folle leafs


karinvangelder: Maandag, februari 27, 2012 13:39
positief blijven ondanks tegenslagen Jacky is een ware kunst !
liefs x Karin


teun hoek: Maandag, februari 27, 2012 12:14
een positieve levenswandel is je veelal in de genen meegegeven. Geweldig als die er niet waren en je toch positief in het leven staat.


windwhisper: Maandag, februari 27, 2012 05:57
het doet me denken aan iemand die honderd complimentjes krijgt en een iets minder positief, die gaat dan in de put zitten, treuren, omdat het allemaal zo tegen zit
Ach Jacky wellicht is het mijn eigen draai er weer aangeven
warme groet Cobie
goede morgen
prettige maandag


trucker klaas: Maandag, februari 27, 2012 02:46
sommige momenten komen mij bekend voor :(
(wachtend op een positieve draai)

groet ,klaas


Over dit gedicht
Auteur:  Jacky Van den Berghe Abbo 1Abbo 2
Gecontroleerd door:  
Gepubliceerd op:  27 februari 2012
Thema's:
De gedichten die ingezonden zijn op de website van de Gedichten-Freaks en e.v.t. toekomst projecten die gekoppeld zijn aan de Gedichten-Freaks blijven ten alle tijden eigendom van de feitelijke auteur van het gedicht. Zonder toestemming van de feitelijk auteur mogen de gedichten niet gebruikt worden voor andere doeleinden dan lezen op deze site en indien hier toestemming voor gegeven is door de feitelijke auteur het uitgeven van de gedichten door Gedichten-Freaks zelf. Mocht er sprake zijn van misbruik van de content en de gedichten die gepubliceerd zijn op deze site door wat dan ook dan zullen er hoe dan ook (in samenspraak met de auteur) stappen worden ondernomen.

© Gedichten-Freaks 2024, alle rechten voorbehouden.