corner
 
   Postcodeloos.
corner
24 juni 2011 Stuur e-mail Alle gedichten bekijken van deze schrijver
Fictie / Geen Thema / Geen Thema
Op nachten zoals deze, vraag ik me vooral af waar Bert is en waarom het mis is gegaan. Zijn er dan echt mensen die te slim zijn? En dan prijs ik me gelukkig met mijn domme hoofd. Ik weet alleen wat van Honecker en teveel van Hitler, van Oost-Europa en daar houdt het dan mee op.

Terwijl ik de regendruppels tel, vlak voor de gevallen zijn op het bureau, tel ik alle vragen na die ik niet heb kunnen stellen maar bij vierenzestig stop ik. Het beest komt in zicht en het beest is niet uitgenodigd. Ook de lege bierblikjes laten zich niet tellen wanneer opnieuw het getal van satan in de buurt komt en de Bijbel huichelachtig op de hoek van de tafel prijkt. Omdat we allemaal een geloof nodig hebben, bedenk ik me en buig mijn hoofd.
De regendruppels vallen nu sneller en ondanks dat ik besloten heb om niet te tellen, verdraai ik mijn zinnen tot een wezenloos treurspel van slikken en spugen; en spugen klinkt zoveel beter momenteel, spugen zoals Echo Narcissus de vernieling in hielp.

En dan besef ik me de zin van vele levens, maar omdat ik daarmee niet leven kan leg ik mijn pen neer. Ik ben zover over mijn trots heengestapt dat er geen grond meer onder mijn voeten ligt en bij gebrek aan iemand die me vangen mag, begroet ik het luchtloze. Hier is het goed. Hier zijn geen mensen, hier is alleen een stuga, een houten huisje aan de rand van de wereld waar een hond kwispelt als ik thuiskom. Blondie mag ze heten.

En in dit verdwaalde werelddeel voel ik me geborgen zonder postcode, de plaats waar Goethe zijn Potsdam schiep.- Erwin. Abbo 1Abbo 2GroeneSter-

Gecontroleerd door:

       

   Reactie op dit gedicht
corner

Erwin. vindt het leuk als je reageert op dit gedicht

Nog geen account bij de Gedichten-Freaks?
Vul hieronder je gegevens in om te registreren
en laat gelijk een reactie achter.

Je schrijversnaam
Wachtwoord
Wachtwoord nogmaals
E-mailadres
Los de som op:
4 keer 4 =
Bericht
Let op maximaal 499 tekens!

 


 nana corner
Vrijdag, juni 24, 2011 22:57 Alle gedichten bekijken van deze schrijver
zonder postcode
met pen

slimmerik

zo te kunnen schrijven is een gave
 
Vorig gedicht | Volgend gedicht

corner Auteursrecht
 
De gedichten die ingezonden zijn op de website van de gedichten freaks en e.v.t. toekomst projecten die gekoppeld zijn aan de gedichten freaks blijven te alle tijden eigendom van de feitelijke auteur van het gedicht. Zonder toestemming van de feitelijk auteur mogen de gedichten niet gebruikt worden voor andere doeleinden dan lezen op deze site en indien hier toestemming voor gegeven is door de feitelijke auteur het uitgeven van de gedichten door Gedichten-Freaks zelf. Mocht er sprake zijn van misbruik van de content en de gedichten die gepubliceerd zijn op deze site door wat dan ook dan zullen er hoe dan ook (in samenspraak met de auteur) stappen worden ondernomen.Sitemap overzicht - Privacy Policy