corner
 
   natuurlijk
corner
21 februari 2010 Stuur e-mail Alle gedichten bekijken van deze schrijver
Filosofie / Dood / Ziekte
Natuurlijk

Natuurlijk wil ik bevrijd zijn van de ketenen van geboorte, ziekte, ouderdom en de dood. en wie wil dat niet ? We zijn tenslotte allemaal voortdurend op zoek naar geluk en het liefst voort-durend geluk. We zoeken er echter tervergeefs met onze zintuigen naar in deze materiele wereld.
Zolang we ons blijven vereenzelvigen met de zintuigen en het lichaam zitten we in de cyclus van geboorte, ziekte enz. Het is daarom belangrijk om aan ons zelf te werken. De menselije levensvorm is een unieke kans om boven het zintuigelijke uit te komen. We onderscheiden ons van de dieren, die net als wij eten, slapen, paren, en zich verdedigen, door onze rede en de mogelijk om vragen te stellen en antwoorden te vinden.


- janakinatha dasa -

Gecontroleerd door: Marina

       

   Reactie op dit gedicht
corner

janakinatha dasa vindt het leuk als je reageert op dit gedicht

Nog geen account bij de Gedichten-Freaks?
Vul hieronder je gegevens in om te registreren
en laat gelijk een reactie achter.

Je schrijversnaam
Wachtwoord
Wachtwoord nogmaals
E-mailadres
Los de som op:
4 keer 4 =
Bericht
Let op maximaal 499 tekens!

 


Vorig gedicht | Volgend gedicht

corner Auteursrecht
 
De gedichten die ingezonden zijn op de website van de gedichten freaks en e.v.t. toekomst projecten die gekoppeld zijn aan de gedichten freaks blijven te alle tijden eigendom van de feitelijke auteur van het gedicht. Zonder toestemming van de feitelijk auteur mogen de gedichten niet gebruikt worden voor andere doeleinden dan lezen op deze site en indien hier toestemming voor gegeven is door de feitelijke auteur het uitgeven van de gedichten door Gedichten-Freaks zelf. Mocht er sprake zijn van misbruik van de content en de gedichten die gepubliceerd zijn op deze site door wat dan ook dan zullen er hoe dan ook (in samenspraak met de auteur) stappen worden ondernomen.Sitemap overzicht - Privacy Policy