corner
 
   Column 33
corner
27 juni 2007 Stuur e-mail Alle gedichten bekijken van deze schrijver
Delen / Geen Thema / Geen Thema


 

 

 

 


Column 33


 


 


Na zessen en in het weekend bellen zolang je wilt en geen cent kost. Zo’n abonnement heb ik( wij). Krijg ik toch via een mail een bedrag te lezen van € 0,35. Zeven gesprekken met het gezamenlijke bedrag van vijf en dertig eurocenten. Natuurlijk overdag de telefoon gepakt . Herinneren naar wie kan ik me niet en dat doet frustrerend aan. IK wil gebeld worden overdag.  Dat herinneren wil ik wat meer vast gaan leggen. De beller aan de andere kant een peperdure rekening bezorgen. Vooral degenen met nutteloze informaties.


 


De bouw is hevig aan de gang hier in de buurt. Een nieuwe school, dorpshuis en een woonwijk( drie hoog) voor vijftig plussers moet er komen en loop er elke dag langs om te kijken hoe werk er ook al weer uitziet. En wat denk je bij thuiskomst : TELEFOON  overdag……jawel, hoera.


U hebt nog niet gereageerd klinkt door de telefoon van een jonge vrouw die ik toevallig ken van de bewonerscommissie toen onze nieuwe woningen nog moesten worden gebouwd. Vergaderen , vergaderen. We zitten er nu zeven jaar en tot genoegen.


 


Leuke en knappe meid, zo ik me nog goed kan herinneren. Ja, ze kent me nog. U heeft een schrijven gehad om u op te geven voor dat complex voor vijftigplussers. Hoe denkt u erover is haar vraag. Wat attent van u om mij te bellen. (Yes.  Ik ruik een kans om het gesprek zo lang mogelijk te verlengen).


U blijven zeggen en de je-vorm niet aannemen. Nog even afstand bewaren.


 


Zou u er zelf willen wonen is mijn vraag aan haar. Enfin, ik stel een paar vragen aan haar over de hoofdprijs winnen als je daar woont, dement zijn, keuvelen met leeftijdgenoten. Ik weet van haar dat ze in de kleine kinderen ‘zit’ dus je belandt dan al snel bij Sneeuwwitje, Assepoester, enz. Lachen aan de andere kant van de lijn als ik overga op het terrein van samenleven en trouwen van die figuren. Het  je-en en jouw-en volgt als vanzelf. Het zou toch mooi zijn als we via die sprookjesfiguren de geaardheid van de peuters kunnen meten en met een onschuldig sprookje dat kunnen vertellen, niet? Enfin, met de blik op de klok en na veel lachen ( werd natuurlijk zelf ook enthousiast) eindigde het gesprek met Sinterklaas en de Kerstman na 58 minuten. Voelde me winnaar van de loterij. Leuke gesprekken die me geen cent kosten. En ze moet me weer terugbellen, want een antwoord heb ik niet gegeven.


 


Overdrijven is altijd een soort van tweede jeugd bij mij. Zal in een volgend gesprek duidelijk maken dat ik nog altijd leef met tuin en buren die me dierbaar zijn. Vijftig plussers……moet niet gekker worden…..of die leeftijd al goed genoeg is om je op te bossen….zo voel ik. Bij zestig is er ook nog het leuke leven…Zou zeggen: dan begint het pas extra leuk te worden. Vol verwachting klopt mijn hart…telefoon, telefoon, telefoon. ….….holadiejeeeeeeeeeeee.


 


 


willem


J


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 - lommert -

Gecontroleerd door: Sunflower

       

   Reactie op dit gedicht
corner

lommert vindt het leuk als je reageert op dit gedicht

Nog geen account bij de Gedichten-Freaks?
Vul hieronder je gegevens in om te registreren
en laat gelijk een reactie achter.

Je schrijversnaam
Wachtwoord
Wachtwoord nogmaals
E-mailadres
Los de som op:
4 keer 4 =
Bericht
Let op maximaal 499 tekens!

 


 H.J. corner
Woensdag, juni 27, 2007 23:43 Alle gedichten bekijken van deze schrijver
zal je bellen Willem maar je bent gewaarschuwd. ik bel vierentwintiguurperdagzevendagenindeweekgratisnaarallenummersinNederlandtenzijjijeen0900nummerhebt:)

grijnsss
 
 lexx corner
Woensdag, juni 27, 2007 14:08 Alle gedichten bekijken van deze schrijver
Geweldig! warempel heerlijk, die stukjes uit je leven ..
Met dit tarief werd ik een regelrechte rocker a la telefoonshocker ..Pringgg Toets 1 voor een fijne ervaring. Toets Alex voor een ongemene buitensporige ervaring ..Mm ja.
Beste groet
Alex
 
 Cora (ZIJ) corner
Woensdag, juni 27, 2007 13:41 Alle gedichten bekijken van deze schrijver
Ik zie je huppelen, grinn,

;)
 
 Artifex corner
Woensdag, juni 27, 2007 13:39 Alle gedichten bekijken van deze schrijver
Haaaaahahahahaha...
Dat zal wel typisch jij zijn dan.
Met plezier gelezen.

Liefs, Artifex.
 
 Fairouz corner
Woensdag, juni 27, 2007 12:26 Alle gedichten bekijken van deze schrijver
Zo dat had ik gemist lachen Willem oh ja, je hebt mijn donker verleden gelezen zoals ik zag hahahah en herlezen ook nog eens Dat vind ik nu weer humor (eenzame humor welliswaar) liefs Fairouz niet meer zo lang afwezig blijven hoor
 
 mums corner
Woensdag, juni 27, 2007 11:08 Alle gedichten bekijken van deze schrijver
jij weet steeds weer die lach op mijn gezicht te toveren:)
je had van mij nog wel uren door mogen vertellen....

fijne dag en snel een zonnige groet...voordat ze weer weg is.

kus

liefs mums
 
 Annemieke van der Ven corner
Woensdag, juni 27, 2007 08:56 Alle gedichten bekijken van deze schrijver
:)zo heerlijk jij


Liefs...
 
 Poemetje corner
Woensdag, juni 27, 2007 08:26 Alle gedichten bekijken van deze schrijver
:), Liefs, Poemetje
 
 Windwhisper corner
Woensdag, juni 27, 2007 08:17 Alle gedichten bekijken van deze schrijver
ha ha die Willem,ik zie je ogen erbij bij lachen en hoor je oren jeuken jij hebt zo0n gratis pakket,ik bel all in via de digifoon voor 14euro 95 en let erbij op de klok heb een tijdslimiet van aardig wat minuten,die ik goed besteed anders moet dat bedrag toch ook betaald en net als jij laat ik me bellen hoor gezellig jou te horen vertellen over zo''n praatje met een schone dame lekker vanuit jouw eigen huisje,je hebt gelijk er is nog zoveel moois als je bij de zestig bent
genieten,Cobie xx
 
Vorig gedicht | Volgend gedicht

corner Auteursrecht
 
De gedichten die ingezonden zijn op de website van de gedichten freaks en e.v.t. toekomst projecten die gekoppeld zijn aan de gedichten freaks blijven te alle tijden eigendom van de feitelijke auteur van het gedicht. Zonder toestemming van de feitelijk auteur mogen de gedichten niet gebruikt worden voor andere doeleinden dan lezen op deze site en indien hier toestemming voor gegeven is door de feitelijke auteur het uitgeven van de gedichten door Gedichten-Freaks zelf. Mocht er sprake zijn van misbruik van de content en de gedichten die gepubliceerd zijn op deze site door wat dan ook dan zullen er hoe dan ook (in samenspraak met de auteur) stappen worden ondernomen.Sitemap overzicht - Privacy Policy