corner
 
   Column 30
corner
15 juni 2007 Stuur e-mail Alle gedichten bekijken van deze schrijver
Delen / Verhalen / Geen Thema


 

 


Column 30


 


 


Hoor je hoe mijn kleppers gaan, heb het pas geleerd! Dat versje werd gezongen door de buurvrouw nadat ik kleppers voor haar gemaakt had van hard hout dat ik nog over had van een karweitje. Kleperde- kleperde -klep -klep -klep…ben zo blij dat ik ze heeêeeb( met een lange roller moet dat heb worden gezongen) Had een keer in een dolle bui gezegd dat ik ze voor haar zou maken. Zelf had ik het vermoeden min of meer dat ze dacht ik het wel vergeten zou zijn. Gisteren riep ik haar en wilde wel eens horen of ze het nog kon. Goh, wat keek ze verbaasd. Misschien van : nu moet ik me bewijzen. En dat deed ze.


 


Een vrouw op leeftijd, die met dr handen haar lichaam als een zigeunerin liet ronddraaien met de kleppers. Mag rustig zeggen dat ze lef heeft. En verdraaid, ze was het niet verleerd. Zij als een gekkin te klepperen en samen het lied te zingen aan de rand van onze tuinen. Schijt aan de buren, hoor ik haar zeggen. Ik ben haar buur…..ehum. Ik ken het lied zelf ook nog. Hoewel het duidelijk een meisjeslied was, kwam er gelijk de herinnering van vroeger naar boven.


 


Van het gezang van mijn jongere zussen werd ik toentertijd krankjorum. En dat met een halve straat meiden die het zo hard zongen dat je er ’s nachts nachtmerries van overhield. En de gezinnen toen uit minimaal acht kinderen bestond. Heb er heel wat pastoren zien rondstruinen.  Mmmm….nu ik er achteraf weer aan denk……….Ja, en dan blijft dat lied en meer hangen. Je kunt het onder de noemer plaatsen : hersenspoeling.


 


En zo kom je van het een op het ander. Over tollen op straat, het vliegeren met een suikerzak, touwtje springen, kaatsenballen, verstoppertje spelen, de boom, ze wordt hoe langer hoe dikker. Bok, bok hoeveel hoorns, haasje over. enz. Blij en verast liep ze naar binnen en bedankte mij ondertussen. Later op de dag hoorde ik haar klepperen. Waarschijnlijk in de huiskamer. Heerlijk het weer de laatste dagen met deuren en ramen open. Nee, ze zong er niet bij.


 


Mijn lief naderhand: Ja tollen heb ik veel gedaan.  Hele verhalen. Volgende keer maak ik voor haar een tol ………met zweepjeJ


 


 


Willem


J


 


 


Noot:


Door middel van één hand, klepperen twee houtjes tegen elkaar en krijg je het ‘specht effect’ geluid… soort surrogaat van de castagnetten.


 


 

 


- lommert -

Gecontroleerd door: Sheena

       

   Reactie op dit gedicht
corner

lommert vindt het leuk als je reageert op dit gedicht

Nog geen account bij de Gedichten-Freaks?
Vul hieronder je gegevens in om te registreren
en laat gelijk een reactie achter.

Je schrijversnaam
Wachtwoord
Wachtwoord nogmaals
E-mailadres
Los de som op:
4 keer 4 =
Bericht
Let op maximaal 499 tekens!

 


 Oorlam corner
Zaterdag, juni 16, 2007 18:30 Alle gedichten bekijken van deze schrijver
:) leuk die columns;)
 
 mums corner
Vrijdag, juni 15, 2007 23:18 Alle gedichten bekijken van deze schrijver
wat een herinnering breng je hier weer boven...schitterend.
Hier vlakbij is een speelgoedmuseum en daar gingen we vaak met onze ouders en grootouders heen...tjee, die waren handig , en weer helemaal kind als we daar waren.

fijn weekend

liefs mums
 
 Artifex corner
Vrijdag, juni 15, 2007 16:06 Alle gedichten bekijken van deze schrijver
:)

Liefs, Artifex.
 
 Windwhisper corner
Vrijdag, juni 15, 2007 14:18 Alle gedichten bekijken van deze schrijver
Heerlijk Willem genietend gelezen, we deden het allemaal...al die spelletjes en weer had ik door jou dolle herinneringspret, weet nog hoe ik bij het eitje leggen een scheurtje in mijn scheenbeen opgelopen had
Jeetje wat een herinneringen Willem...klepper de klep klep klep ben zo blij dat ik...
liefs Cobie
Kuzzzz
 
 lonely 1 corner
Vrijdag, juni 15, 2007 12:05 Alle gedichten bekijken van deze schrijver
sommige spelletjes deden wij hier ook, maar klepperen was er niet bij,
leuk om te lezen weer,

liefs, lonely 1
 
 Amon corner
Vrijdag, juni 15, 2007 11:47 Alle gedichten bekijken van deze schrijver
hehehe ik deed het altijd met de lepels tot grote ergenis van mijn moeder die ze dan weer ala Uri Geller moest terug buigen
 
 ninodepino corner
Vrijdag, juni 15, 2007 11:37 Alle gedichten bekijken van deze schrijver
:)wel eerst een warming up doen voor
ze gaat meppen/kleppen:),
groetjes, nino.
 
 Mamsiemomo corner
Vrijdag, juni 15, 2007 10:44 Alle gedichten bekijken van deze schrijver
Heerlijke nostalgie...

Graag gelezen!

Liefs, Mo
 
 switi lobi corner
Vrijdag, juni 15, 2007 10:09 Alle gedichten bekijken van deze schrijver
Veel bekends hier...oude tijden ''herleven'' op die manier, ik heb in slot Loevestein gezien hoe je bikkelen moet, daar had mijn moeder het altijd over...nu wil Paul kippebotjes sparen om ze na te maken ;-)

Dikke kus!
Liefsliefs, switi lobi
 
 Cora (ZIJ) corner
Vrijdag, juni 15, 2007 09:25 Alle gedichten bekijken van deze schrijver
Tjeetje Willem, dat jij geen echte castagnettes gebruikt, je vingers zijn er vast te dik voor,

toch?

*lacht*
 
Vorig gedicht | Volgend gedicht

corner Auteursrecht
 
De gedichten die ingezonden zijn op de website van de gedichten freaks en e.v.t. toekomst projecten die gekoppeld zijn aan de gedichten freaks blijven te alle tijden eigendom van de feitelijke auteur van het gedicht. Zonder toestemming van de feitelijk auteur mogen de gedichten niet gebruikt worden voor andere doeleinden dan lezen op deze site en indien hier toestemming voor gegeven is door de feitelijke auteur het uitgeven van de gedichten door Gedichten-Freaks zelf. Mocht er sprake zijn van misbruik van de content en de gedichten die gepubliceerd zijn op deze site door wat dan ook dan zullen er hoe dan ook (in samenspraak met de auteur) stappen worden ondernomen.Sitemap overzicht - Privacy Policy