corner
 
   Zee
corner
06 december 2004 Stuur e-mail Alle gedichten bekijken van deze schrijver
Dromen / Houden van / Verlangens


Zee

Diepe zwarte zee, op je golfen reis ik mee, een beetje bang voor je diepte, maar tevreden over je rust en kalmte.
Op een boot drijf ik met je stroming mee, onder het donkere water oppervlak zie ik duizenden visjes, ze zwemmen rustig mee.
Donker of bond gekleurd zwemmen op hun beurt rustig met de school visjes mee.
In de verte zijn lichtjes, daar zie ik ze op het vaste land, niet langer rustig voort dobberend reis ik op de zee rond, ik wil aan land, naar de lichtjes en het mooie witte strand, peddelen helpt misschien, maar ik kom niet echt vooruit, ik wil mijn zin, ik wil het water uit, niet langer klem zittend op die grote boot in die donkere diepe machtige sloot.
Ik spring overboord, snakkend naar het vaste land, ik zwem als een gek daar komt een grote die tilt me mee over de diepe zee, dan op het strand niet langer drijvend in die rietenmand.
Een beetje zeeziek voel ik me wel eenmaal op aan land, maar ik ben gelukkig, ik ben bij de lichtjes die zo vel schijnen, ik hoor de zee ruisen in mijn oren maar wil het niet meer horen, wil weg van de zee, o vreemde reiziger neem me met je mee.
Op zoek naar een huis ver weg van hier zal ik wonen, zonder zee om me heen, maar ik ween ik wil toch wel blijven bij die mooie zee, ik neem een aanloop en hij voert me weer mee, voor eeuwig samen, wij met zín twee.
- hommeltje -

Gecontroleerd door: Sheena

       

   Reactie op dit gedicht
corner

hommeltje vindt het leuk als je reageert op dit gedicht

Nog geen account bij de Gedichten-Freaks?
Vul hieronder je gegevens in om te registreren
en laat gelijk een reactie achter.

Je schrijversnaam
Wachtwoord
Wachtwoord nogmaals
E-mailadres
Los de som op:
4 keer 4 =
Bericht
Let op maximaal 499 tekens!

 


 mensje corner
Maandag, december 06, 2004 18:47 Alle gedichten bekijken van deze schrijver
Wauw.. mooi! Ik zat er helemaal in:P
Mijn gedichtje staat er trouwens ook al op.. een nieuwe:)
doeg dag
kusj een meisjes mensje
 
Vorig gedicht | Volgend gedicht

corner Auteursrecht
 
De gedichten die ingezonden zijn op de website van de gedichten freaks en e.v.t. toekomst projecten die gekoppeld zijn aan de gedichten freaks blijven te alle tijden eigendom van de feitelijke auteur van het gedicht. Zonder toestemming van de feitelijk auteur mogen de gedichten niet gebruikt worden voor andere doeleinden dan lezen op deze site en indien hier toestemming voor gegeven is door de feitelijke auteur het uitgeven van de gedichten door Gedichten-Freaks zelf. Mocht er sprake zijn van misbruik van de content en de gedichten die gepubliceerd zijn op deze site door wat dan ook dan zullen er hoe dan ook (in samenspraak met de auteur) stappen worden ondernomen.Sitemap overzicht - Privacy Policy