corner
 
   Syfilis of op zoek naar de waarheid
corner
20 juni 2004 Stuur e-mail Alle gedichten bekijken van deze schrijver
Filosofie / Mystiek / Leven


Syfilis of op zoek naar de waarheid?

De wereld is mijn voorstelling, maar om het even, kan
ik me niet wat voorstellen; er is een dwingend beginsel
dat ik in eerste instantie in mijzelf ervaar, het is mijn drijvende kracht dat zich in het bewustzijn als wil manifesteert, maar het is hetzelfde beginsel dat in levende en dode natuur werkzaam is.

De leus van Schopenhauer waardoor Nietzsche beinvloed werd, voorstander van de wijn, de dans, het plezier in de levenswil zijn voortdurende bevestiging beschreven in
'Also sprach Zarathustra'. Hamerend een aanvaller op alle heersende ideeŽn, zo ook zijn eigen, een eindeloze herwaardering van het voorafgaande, oneindig streven.

Zoals de maatschappij voor zijn plezier elkaar laat weten
die eindeloze gedachten zullen hem krankzinnig hebben gemaakt. Deskundigen hebben wat anders meegerekend, dat hij de laatste tien jaar door Syfilis was gekraakt. Maar wat hier werkelijk staat, de waarheid bestaat niet, en dat is de enige waarheid die bestaat.


- andron -

Gecontroleerd door: Frummel

       

   Reactie op dit gedicht
corner

andron vindt het leuk als je reageert op dit gedicht

Nog geen account bij de Gedichten-Freaks?
Vul hieronder je gegevens in om te registreren
en laat gelijk een reactie achter.

Je schrijversnaam
Wachtwoord
Wachtwoord nogmaals
E-mailadres
Los de som op:
4 keer 4 =
Bericht
Let op maximaal 499 tekens!

 


Vorig gedicht | Volgend gedicht

corner Auteursrecht
 
De gedichten die ingezonden zijn op de website van de gedichten freaks en e.v.t. toekomst projecten die gekoppeld zijn aan de gedichten freaks blijven te alle tijden eigendom van de feitelijke auteur van het gedicht. Zonder toestemming van de feitelijk auteur mogen de gedichten niet gebruikt worden voor andere doeleinden dan lezen op deze site en indien hier toestemming voor gegeven is door de feitelijke auteur het uitgeven van de gedichten door Gedichten-Freaks zelf. Mocht er sprake zijn van misbruik van de content en de gedichten die gepubliceerd zijn op deze site door wat dan ook dan zullen er hoe dan ook (in samenspraak met de auteur) stappen worden ondernomen.Sitemap overzicht - Privacy Policy